Agromec is het nieuwe zusje van Abemec

Landbouwmechanisatiebedrijf Abemec, met op dit moment 20 vestigingen in Nederland, groeit door en breidt uit. Door de toenemende behoefte aan specialisatie, de uitbreiding van het akkerbouwassortiment met Dewulf en het importeurschap van het volledige Fendt Full Line programma heeft Abemec besloten om de verkoopactiviteiten te splitsen.

Agromec

Voor het Fendt Full Line programma is de nieuwe verkooporganisatie Agromec opgericht met verkoopvestigingen in Goes, Sevenum, Steenbergen, Veghel en Waalwijk. Het verkoopteam zal vanuit alle vestigingen in Zuid-Nederland opereren. Agromec start zijn activiteiten vanaf 1 januari 2020.

Abemec machines

Het brede pakket landbouwmachines van alle merken behalve Fendt, wordt verkocht door de overige Abemec vestigingen, waarbij de vestigingen in Beek en Donk, Geldermalsen, Sevenum, Steenbergen en Zeewolde als key-vestigingen fungeren en het verkoopteam vanuit alle vestigingen opereert. Beek en Donk is per 1 maart 2020 de nieuwe vestiging en komt in de plaats van de vestiging in Gemert.

Nieuwe positionering: Mechanisatie op maat

Door de toenemende complexiteit van de techniek wordt het voor ondernemers steeds moeilijker om de best passende techniek voor hun bedrijf te regelen. Het is onze missie om ondernemers te ontzorgen bij de keuze en configuratie van passende mechanisatie, onderhoud & reparatie, financiering en verzekering. Abemec en Agromec zijn continu in beweging om te blijven zorgen voor mechanisatie op maat.

Nieuw concept: Fendt Farming

Agromec is de eerste en enige verkooporganisatie in Nederland met meerdere vestigingen die zich volledig richten op het Fendt Full Line programma. Vanuit deze specialisatie introduceert Agromec een uniek concept: Fendt Farming: een nieuw concept gericht op het optimaal benutten van Fendt techniek. Met het Fendt Full Line programma kunnen on-dernemers een steeds groter deel van hun mechanisatie volledig met Fendt techniek invullen. Daarbij is de uitdaging om het potentieel van Fendt maximaal te benutten.

Fendt Farming is de manier van ondernemen waarbij ondernemers samen met de specialisten van Agromec de configuratie en het onderhoud van Fendt machines maximaal afstemmen op de specifieke bedrijfssituatie. Op die manier zorgt Fendt Farming voor maximale efficiëntie, rendement, comfort en werkplezier.

Abemec service

Klanten van Agromec en Abemec Machines kunnen straks met alle machines, ongeacht van welk merk, bij alle 20 Abemec Service vestigingen terecht voor onderhoud, reparaties en service. Vanuit de key-vestigingen zullen de servicevestigingen maximaal ondersteund worden met speciaal gereedschap, gespecialiseerde monteurs, onderdelen etc.

Gespecialiseerde service

De behoefte aan specialisme uit zich ook op servicevlak. Afgelopen jaren is Abemec als organisatie al bezig geweest om een aantal servicevestigingen te specialiseren in onderhoud en reparatie van specifieke merken. Dat heeft zich geresulteerd in de volgende specialisaties per vestiging:
Reek                           Airmix voermengwagens
Rijsbergen                  Tuinbouw
Geldermalsen             Fruitteelt
Gilze / Veghel             Merlo Roto
Gemert                       Krone / MF
Oploo / Sevenum       Beregening

Organisatiestructuur

Abemec en Agromec zijn onderdeel van de Agrimec Holding, een onderneming die zich richt op mechanisatie op maat voor de professionele agrarische ondernemer. Agrimec Holding is een onderneming van het Duitse BayWa.