Fendt op de eerste plaats in de DLG ImageBarometer 2023/2024

Factoren zoals bekendheid, loyaliteit, tevredenheid en innovatiekracht beïnvloeden het imago van een merk. Eens per jaar peilt de DLG (Duitse Landbouwvereniging) bij Duitse boeren naar de merkbekendheid van bedrijven in de landbouwsector. In 2023/2024 wist Fendt zijn voorsprong op de eerste plaats opnieuw aanzienlijk uit te breiden.

In de onafhankelijke DLG ImageBarometer behaalde Fendt met 60 punten de eerste plaats in de top tien van landbouwmachine productenten. “Fendt behaalt de grootste stijging in punten in het segment en onderscheidt zich opnieuw duidelijker van de achtervolgers”, zo beoordeelt de DLG de resultaten van het onderzoek. Met deze score is Fendt ook de enige fabrikant van landbouwmachines die een positie bij de vijf bekendste topmerken in de agribusines bereikt. De DLG ImageBarometer-enquête vond plaats vanaf november na Agritechnica 2023.
679 landbouwers namen deel aan het onderzoek tijdens de verlengde onderzoeksperiode. De reden voor de verlenging van de periode waren de demonstraties van boeren rond de jaarwisseling.

Fendt scoorde ook goed in de regionale verdeling. In de kernregio in het zuiden behaalde Fendt de eerste plaats met de hoogste score van 62 punten. In het noorden zorgde 61 punten voor de eerste plaats en in het westen 59 punten.
In het DLG-onderzoek beoordelen boeren merken op aspecten als merkkennis (bekendheid), loyaliteit (huidig en toekomstig gebruik), merkprestaties (tevredenheid en voorkeur) en merkimago (algemeen imago, innovatie en communicatie).

“Het werk van boeren is belangrijk, maar ook erg uitdagend. Veel boeren voelen momenteel de gevolgen van de wereldwijde conflicten door dalende marktprijzen en inflatie. Om te kunnen blijven voldoen aan de eisen van de politiek en de maatschappij voor duurzaam en kwalitatief hoogwaardig voedsel, moeten ze investeren in hun boerderijen”, vat Christoph Gröblinghoff, voorzitter van de raad van bestuur van Fendt, de huidige situatie samen. “Boeren hebben innovatieve oplossingen nodig waarmee ze op de lange termijn duurzaam en succesvol kunnen werken. Ik ben blij dat ze vertrouwen hebben in Fendt.”

Over het onderzoek
Sinds 1996 heeft de DLG elk jaar een panel van geselec teerde boeren ondervraagd over het merkimago van verschillende fabrikanten in de agribusiness. Het onderzoek bestrijkt de gebieden landbouwtechnologie, veehouderijtechnologie, diervoeding, agrochemicaliën, gewasbescherming, zaden, banken, verzekeringen, handel en diensten en duurzame energie. De berekening van de Brand Index bestaat uit vier subindices: Merkbekendheid (Awareness), Merkloyaliteit (Huidig en Toekomstig Gebruik), Merkprestatie (Tevredenheid & Voorkeur) Merkimago (Algemeen imago, Innovatie en Communicatie). Respondenten kunnen maximaal 25 punten per categorie toekennen, wat betekent dat de maximale score in de evaluatie in totaal 100 punten is.

Sinds 2021 wordt de enquête in november en december gehouden om de boeren te ontlasten. Voor 2021 was de enquêteperiode in augustus en dus midden in het oogstseizoen.

De Fendt Slicer testrapporten – beter presteren.

Fendt Slicer-schijvenmaaiers worden gevormd door praktische eisen. Fendt meet zich aan de eis om voor elke toepassing in korte oogsttijden de optimale machine aan te bieden en zetten de ontwikkeling van de maaiers consequent voort. Een intelligente lichtgewicht constructie en een hoge stabiliteit gaan voor Fendt hand in hand en zorgen juist voor een lage vermogensbehoefte en dus een laag brandstofverbruik.

Top Agrar (3/2024)
Fendt Slicer 860 KC en 310 F KC in een lange termijn test

Top snijpatroon van de solide vlinder

Het Duitse landbouwtijdschrift top agrar voerde tijdens het groenvoerseizoen 2023 een intensieve seizoenstest uit met de nieuwste generatie Fendt Slicer-schijvenmaaiers in de drievoudige combinatie. De testers testten de lichtste modelvariant van de nieuw ontwikkelde Fendt maaiercombinaties, de Slicer 860 KC met een werkbreedte van 8,30/8,60 meter, en de bijpassende 3,0 meter lange Slicer 310 F KC pendelende frontmaaier. Beide modellen waren uitgerust met de krachtige Streamline maaibalk en de geoptimaliseerde tandenknipper. De tests werden gedurende een heel seizoen uitgevoerd onder verschillende maai-, groei- en weersomstandigheden en met verschillende trekkermodellen op in totaal ongeveer 500 hectare. Lees hier de indrukken van de vakjournalisten.

 

“Samenvattend kunnen we de Slicer-maaiers met tandkneuzers een goed werkcertificaat geven.”

Top Agrar (3/2024)

 

Die leichte Slicer Triple-Kombination im Saisontest

Top maaibeeld
“De Slicer-schijvenmaaiers maaiden de stengels zuiver in alle omstandigheden (staand gewas), zelfs bij zeer lage groei. De oscillatiepaden van de maaiers (voor +/- 7,5°, achter +30°/-19°) waren ook voldoende bij het rijden door kuilen en kleine greppels. Hier leidde de maaibalk met zijn constructiediepte van bijna 50 cm de messen netjes over de grond.” (top agrar 3/2024)

Lichtgewichten in hun klasse
“De frontmaaier weegt precies 1.000 kg, de achtermaaier 2.340 kg. Dit maakt de machines lekker licht. Het laadvermogen van veel viercilinder trekkers zoals de Fendt 516 Vario die we gebruiken is ook voldoende.” (top agrar 3/2024)

Stille Streamline maaibalk
“De maaibalken zijn volledig gelast, levenslang gesmeerd en aan beide zijden opgehangen. Een van de claims van de fabrikant is dat ze grote (fijngeslepen) tandwielen gebruiken met altijd 3,5 tanden in maas. Dit is bedoeld om een zeer soepele werking te verkrijgen. Na ongeveer 500 hectare te hebben gemaaid, kunnen we bevestigen dat er niets rammelde.” (top agrar 3/2024)

Gemakkelijk te trekken en zuinig met brandstof
“Een gereduceerd toerental van 850 tpm was voldoende om brandstofefficiënt te kunnen werken met lagere ruwvoederhoeveelheden. Bij de tweede snede in 2023 bedroeg het verbruik van onze daar gebruikte Fendt 516 Vario (kneuzer niveau 2) gemiddeld 5,2 l/ha. We waren in staat om een oppervlakte-output van ongeveer 5 ha per uur te bereiken. Met de tweede testtractor, een Fendt 718, haalden we een eerste gemiddelde van ongeveer 6,5 ha per uur met een dieselverbruik van ongeveer 7 l/ha (conditioneringsniveau 3) – goede waarden.” (top agrar 3/2024)

Gebruiksvriendelijk
“Over het algemeen is de combi snel gemonteerd. In de test duurde het ongeveer vijf minuten.”
“Op de ophanging van de rechter achtermaaier staan pijlen voor de optimale hoogte van de achterhef – eenvoudig en goed.” (top agrar 3/2024)

 

Snel wisselen
“Het wisselen van messen is ook eenvoudig. De messen kunnen vrij eenvoudig worden verwisseld met behulp van de klemhendels. Vervangende messen worden opgeborgen in daarvoor bestemde dozen op de apparaten – goed.” (top agrar 3/2024)

Veilig en duurzaam
“Een vrijloop in de versnellingsbak zorgt ervoor dat de maaischijven naar buiten kunnen draaien nadat de aftakas is losgekoppeld. De kneuzers daarentegen stoppen heel snel, zodat de achtermaaier meteen kan worden ingeklapt.” (top agrar 3/2024)
“De achtermaaier kan zowel uitgeklapt als ingeklapt geparkeerd worden. Dat laatste bespaart ruimte in de schuur. Een dubbele steun aan de achterkant en twee uitschuifbare steunen aan de voorkant van de middenbok zorgen voor een stevige ondergrond.” (top agrar 3/2024)

Bron: Top Agrar 3/2024