Agromec 700 Vario Electric genomineerd voor Bronzen Sikkel 2022

Samen met 9 andere innovaties is de volledig elektrische trekker met snelwisselbaar energiepakket van Agromec genomineerd als kanshebber op de Bronzen Sikkel 2022. Deze prijs voor meest opvallende noviteit wordt uitgereikt tijdens AgroTechniek Holland in Biddinghuizen.

In de basis is gebruik gemaakt van een Fendt 718 van de nieuwste generatie. Door de Vario te behouden is een elektrische trekker gebouwd zonder fundamentele aanpassingen aan het basismodel. Compactheid, capaciteit, comfort, wendbaarheid en bedieningsgemak zijn grotendeels gelijk gebleven. Door op innovatieve, slimme wijze om te gaan met accu’s (of een mogelijke andere energiebron in de toekomst) is een vernieuwende werkwijze bedacht t.o.v. huidige elektrische machines.

Belangrijk element is dat de trekker inzetbaar is, terwijl een accupakket zelfstandig wordt geladen (hogere machine-inzetbaarheid). Daarbij bepaalt men zelf hoeveel accu’s men per dag of seizoen wil inzetten, wat leidt tot gewicht- en kostenbesparing.

Agromec (stand 2.20) presenteert naast de 700 Vario Electric ook de gloednieuwe Fendt 700 Vario Gen7, die eind augustus door Fendt werd gepresenteerd aan de pers.