Agromec 700 Vario Electric

700 VARIO ELECTRIC

  • Belangrijkste elementen van deze trekker:
  • Schoon en emissieloos werken en bouwen
  • Zero-emission
  • 100% elektrisch met behoud van de bewezen Vario-techniek
  • Uniek concept: snelwisselbaar energiepakket (ECE powerbox)
  • Schaalbaar: energie meenemen op basis van behoefte en kosten(reductie)
  • Opladen zónder trekker: machine gebruiken terwijl de accu aan de lader staat
  • Minimale impact op tractor-ontwerp, componenten en gewichtsverdeling
  • Identieke besturing en (aftakas) vermogen als de Fendt 720
  • Duurzaam en verantwoord ondernemen

Volledig elektrische trekker (200pk +) met minimale aanpassingen aan originele Fendt en voortgebouwd op bewezen techniek: toegespitst op de emissieloze uitdagingen die in Nederland gelden.

Agromec heeft op de ATH 2022 de 700 Vario Electric geïntroduceerd. Een vernieuwend concept en een andere manier van werken staan centraal bij deze nieuwe trekker.

In de basis is gebruik gemaakt van een Fendt 720 van de nieuwe generatie (ONE). Door de Vario te behouden is een elektrische trekker gebouwd zonder fundamentele aanpassingen aan het basismodel. Voor een Fendt-rijder is het instappen en gaan. Compactheid, capaciteit, comfort, wendbaarheid en bedieningsgemak zijn grotendeels gelijk gebleven. Door op innovatieve, slimme wijze om te gaan met accu’s (of een mogelijk andere energiebron van de toekomst) is een vernieuwende werkwijze bedacht tov. huidige elektrische machines. Wij zijn dan ook trots verkozen te zijn als publieks-winnaar van de Bronzen Sikkel innovatieprijs.

Belangrijk element is dat de trekker bijna 24/7 inzetbaar is, doordat een accupakket zelfstandig wordt geladen aan een laadpaal. Vergelijk het met een accuschroefmachine van de timmerman, met 2 wisselbare accu’s en een acculader. Daarbij bepaalt men zelf hoeveel accupakketten (powerboxen) men per dag of seizoen wil inzetten, wat leidt tot gewicht- en kostenbesparing op de trekker zelf. Uniek is dat dit leidt tot een veel hogere machine-inzetbaarheid dan bij andere elektrische voertuigen.

 

ECE Powerbox

De trekker kan zelfstandig elektrisch rijden met een intern accupakket van 70 kWh. Hiermee kan men naar de werklocatie met laadpaal toe rijden, waar eenvoudig en snel een grotere accu (140 kWh powerbox) aangekoppeld kan worden. Zodra de powerbox leeg is, kan deze snel gewisseld worden voor een tweede powerbox. Op deze manier kan men bijna onbeperkt doorwerken indien men beschikt over een laadpunt. Bij het ontbreken van laadpunten zijn de powerboxen voorzien van hijs- en hefmogelijkheden om deze snel aan- & af te voeren.

Deze powerbox beschikt ook over temperatuur regeling: verwarming en koeling om de accu’s in optimale conditie te houden, ook in de winter of tijdens de warme zomerdagen.

 

Deze tractoren worden inmiddels in (kleine) serie gebouwd. Ook in 2023 zijn er weer subsidiemogelijkheden voor aanschaf en MIA/Vamil fiscale voordelen.

Mocht u interesse hebben dan gaan wij graag het gesprek met u aan!

U kunt ons bereiken via Sales@Agromec.nl

Volg ontwikkelingen van de Agromec 700 Vario Electric ook via Facebook.