Europese dealers blijven ook in 2021 op Fendt vertrouwen

Half november publiceerde de Europese dealerorganisatie CLIMMAR de resultaten van de European Dealer Satisfaction Indec (DSI). Dit jaar behaalde Fendt voor de vierde keer op rij de eerste plaats in de European Dealer Satisfaction Barometer.

Fendt scoorde goed op de gebieden ‘After Sales, Service & Garantie’, ‘Training’, en ‘Theft Protection’. Op het gebied van ‘Image & Public Image’ behaalde Fendt een recordaantal punten.

De CLIMMAR-dealerorganisatie omvat 16 nationale verenigingen en aangesloten bedrijven uit de landbouwmechanisatiesector. Het doel van hun onderzoek is om de relatie tussen landbouwmachinefabrikanten en dealers te evalueren om veranderingen op een neutrale manier te laten zien. Deelnemers aan de online enquête evalueren de relatie tussen dealers en fabrikanten aan de hand van 14 criteria, die ze elk een score toekennen van 0 – 20 punten. De criteria omvatten merkimago, verkoopondersteuning voor tractoren en reserveonderdelen, serviceondersteuning en garantievergoedingen.