Fendt e100 V Vario: Think ePossible

De Fendt e100 V Vario staat voor duurzaamheid en compatibiliteit. Met elektrische bediening is dit de eerste in serie geproduceerde werkelijk emissievrije engeluidsarme tractor. Voor bijzondere teelten, in kassen, op boerderijen met eigen elektriciteitsproductie of bij gemeentelijke werkzaamheden is de Fendt e100 V Vario een ideale oplossing. Dankzij het FendtONE-bedieningsconcept en de mogelijkheid om bestaande werktuigen te gebruiken, is de elektrotrekker een intuïtieve trekker met behoud van functies.

Tekst en foto’s: Fendt

Zonder twijfel – in de toekomst.

Het beste aanvullende product: Schone landlucht.

Geniet van frisse lucht tijdens het werken, ook in de kas: de Fendt e100 V Vario heeft geen uitlaatgassen en vertoont tijdens het gebruik een tot nu toe onhaalbare CO 2 -voetafdruk.

Maakt indruk met goed werk in plaats van vette geluiden.

Door de lage geluidsemissie beschermt de Fendt e100 V Vario niet alleen uw gezondheid, maar kan hij ook zonder problemen worden gebruikt in geluidsgevoelige omgevingen.

De eerste tractor die vitamine D tankt.

Wie in de Fendt e100 V Vario investeert, wordt beloond: lage energiekosten en lage onderhoudskosten zijn slechts enkele voordelen op de lange termijn.

 

Batterijtechnologie

Accu

De accucapaciteit van 100 kWh zorgt voor een gebruiksduur van circa 4 tot 7 uur voor lichtere werkzaamheden zoals maaien of harken. Dankzij intelligent thermisch management werkt de batterij het hele jaar door op een optimale temperatuur.

AC-opladen

Opladen via wisselstroom met maximaal 22 kW laadvermogen. Type 2 stopcontact komt overeen met de autonorm, zodat reeds bestaande of openbare laadinfrastructuren gebruikt kunnen worden.

DC-snelladen

Snelladen via gelijkstroom met maximaal 80 kW laadvermogen. Zo kan de e100 V Vario binnen 45 minuten van 20% naar 80% worden opgeladen. Het CCS-stopcontact komt overeen met de autostandaard, zodat reeds bestaande of openbare laadinfrastructuren kunnen worden gebruikt.

Oplaadcontrole

In Laadbeheer kan de laadtijd worden ingesteld. Zo is de e100 V Vario op het gewenste tijdstip klaar voor gebruik en is de accu op bedrijfstemperatuur. Ook kunnen er oplaadlimieten worden ingesteld, dit beschermt de accu.

Voor een duurzame toekomst

De Fendt e100 Vario staat voor duurzaamheid en milieubescherming. Met elektrische bediening is dit de eerste tractor in serieproductie die emissievrij werkt. Dit komt bovenop een enorme totale reductie van de CO2-uitstoot – dus een belangrijke klimaatmaatregel. Zet u in op het gebruik van duurzame energie, dan biedt de Fendt e100 V Vario u de mogelijkheid om de energie die u zelf produceert te gebruiken voor het opladen en zo nog duurzamer te werken. Met de elektrotrekker lever je een belangrijke bijdrage aan het milieu en help je de lucht nog schoner te maken.

Voor een gezonde werkomgeving

Dankzij de lage geluidsoverlast en het ontbreken van uitlaatgassen is de Fendt e100 V Vario ideaal voor gebruik in steden en milieuzones met hoge luchtvervuiling. Ook ideaal voor groenonderhoud, winteronderhoud of bladverwijdering. Maar dat niet alleen: de Fendt e100 V Vario is ook ideaal voor gebruik in de landbouw, wijn- en fruitteelt en andere speciale producties. Als u het belangrijk vindt om uw medewerkers te beschermen tegen lawaai en uitlaatgassen, dan is de Fendt e100 V Vario de perfecte keuze.

Voor maximale prestaties

De Fendt e100 Vario is niet alleen milieu- en gezondheidsvriendelijk, maar ook een uiterst efficiënte en compacte trekker. De innovatieve technologie garandeert de hoogste kwaliteit en betrouwbaarheid. Met Dynamic + Mode worden optimale prestaties behaald, zelfs in moeilijke omstandigheden. De start-stop-functie bespaart energie en verlengt de onderhoudsintervallen door een verminderd aantal bedrijfsuren. De efficiënte hydrauliek beschikt over nauwkeurige regeling en snelle cycli. De Fendt e100 V Vario is daarmee de perfecte partner voor een efficiënte landbouw.

Voor optimaal comfort

Naast milieuvriendelijkheid en prestaties wordt ook het comfort niet uit het oog verloren. Het nieuwe verwarmingsconcept met extra verwarming, stoelverwarming en raamverwarming zorgt ook in de winter voor aangename temperaturen. De automatische klimaatregeling garandeert een perfecte temperatuurregeling op warme zomerdagen. De Fendt e100 V Vario trilt weinig en is bijzonder stil, wat voor veel comfort zorgt. Met het bekende FendtONE-bedieningsconcept is de bediening eenvoudig en intuïtief. De Fendt e100 V Vario is daarmee de ideale trekker om comfortabel en ontspannen te werken.

Voor de allerhoogste arbeidsveiligheid

De nieuwe Fendt e100 Vario brengt u niet alleen veilig de toekomst in, maar loodst u ook veilig door de werkdag. Dankzij de elektrische bediening bestaat er geen brandgevaar en dus een hoger veiligheidsniveau. Het verwijderen van de uitlaatpijp zorgt voor nog beter zicht rondom, wat de kans op ongevallen weer verkleint. Met de Fendt e100 Vario werkt u veilig en zorgeloos.

Voor langetermijnsparen

Met lage onderhoudskosten en lage energiekosten bespaart de Fendt e100 V Vario op de lange termijn geld. De Fendt e100 V Vario maakt langere gebruikstijden en oppervlakken mogelijk, wat de efficiëntie verhoogt. Alle gangbare, relevante tools kunnen worden ingezet. De Fendt e100 V Vario is daarmee een investering in de toekomst en een garantie voor winstgevendheid.

 

Wil je graag meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met een van onze Fendt verkopers!